Posted on

Behöver du renovera hela köket?

Ett sätt att skapa en ny känsla i huset, göra om och få ny energi kan vara genom att renovera köket. Ett perfekt sätt att spendera en vinst från casinon. Om ni river ut hela köket och gör nytt i en helt ny stil så kommer hela huset att kännas annorlunda. Nackdelen är att det kostar en hel del pengar att göra om ett helt kök. Nästa fråga att ställa sig är om en köksrenovering verkligen är det ni ska lägga fokus på just nu. Här kommer ett antal tips på hur ni kan förnya utan att behöva riva ut och bygga om.

Möbler

Om du tittar på ditt eget kök så är det flera delar som gör helhetsintrycket. Dels har du vitvaror, köksluckor och annan fast inredning men sen har du också dina möbler. Ett alternativ till en köksrenovering kan vara att byta ut möblerna. Har du haft ett klassiskt vitt köksbord med trästolar så kanske det är dags för att högt svart bord istället. Stolarna kan bytas ut mot barstolar och köket känns som något helt nytt.

Porslin

En viktig del i intrycket är vad vi gör när vi är i köket. Vi äter, dricker, fikar och samtalar. Om du har ett vackert kök men samtidigt serverar kaffe i gamla tråkiga koppar med företagsloggor på så påverkas upplevelsen på ett sätt. Om du istället tar fram några nya designade koppar på ett matchande fat som går ton i ton med köksluckorna så får du ett annat helhetsintryck.

Istället för att göra en komplett köksrenovering så kan du börja med att byta ut porslinet. Koppar, fat och gräddkanna får gärna matcha varandra eller sticka ut helt och hållet på något annat sätt. Ibland räcker det gott för att förgylla vardagen och fikastunderna.

Glas

Nästan varje gång du befinner dig i ett kök så kommer du eller någon annan att dricka något. Våra glas gör mer för helhetsintrycket än man kan tro. Har du inte det sen tidigare så kan du pröva att skaffa rödvinsglas för rödvin, vitvinsglas för vitt vin, några glas för juice och mjölk och en sista uppsättning specifikt för vatten. Det kan låta överflödigt för en del medans andra känner att köket blir komplett med den här typen av variation.

Köksutrustning

Det finns en anledning till att många stora heminredningstidningar har en viss typ av köksutrustning med på bilderna. Det kan handla om en kaffebryggare i en speciell stil eller en trendig köksmaskin med visp och uppfällbart huvud vars färg kan matchas med bänkskivan. Köksrenovering kan i viss mån också vara att byta ut gammal tråkig utrustning och förnya på det sättet istället.

Tavlor och foton på väggarna

När du ser dig omkring i ditt kök så kommer ditt intryck att skapas av flera delar. En tavla på en vägg gör mycket för ljus och känslan av rymd i rummet. Gå igenom dina tavlor och foton på väggarna och fundera på om de passar in i helheten. Ibland kan det vara dags att byta ut några för att inspirera på nya sätt.