Posted on

Så här kan du göra en köksrenovering till minsta kostnad

Byta kök är något som många drömmer om att få göra när dom vunnit på betting utan licens. Om du har ett väldigt gammalt kök med enfas spis så kan det kännas befriande att få dra in ny el och byta ut alla vitvarorna. Även för den som har ett ganska nytt kök så kan det vara inspirerande att få göra något nytt. Nackdelen med en köksrenovering är att det ofta kostar en hel del pengar. Här kommer några tips på hur man kan göra en köksrenovering med ganska små medel.

Lackera om skåpsluckorna

Att byta ut alla skåpen i köket kan vara en dyr insats och det känns som att man behöver riva ut hela köket för att kunna göra något nytt. En enklare variant som garanterat sparar på plånboken är om du monterar loss dina gamla skåpsluckor och lackerar om dem. Många lackeringsfirmor kan erbjuda den här tjänsten till ett bra pris eftersom det inte tar dem särskilt lång tid att genomföra jobbet.

Byta tapeter

För den som har riktigt låg budget men ändå vill göra något för att få känslan av en köksrenovering så kan tapetsering vara ett alternativ. Alla kök har några fria väggar som kan målas eller tapetseras och med rätt färg och ton så kan köket få en helt ny stil. En del tapeter kan ge en rustik känslan och andra kan ge sken av att man är på ett café vid frukosten varje morgon. Se er om efter alternativ som passar just ert kök och det ni vill skapa.

Byt kakel mot en glasskiva med tapet

Att byta kakel i köket kan göra stor skillnad på upplevelsen och stilen men det kostar också en hel del pengar. Framför allt så är det här momentet i en köksrenovering något tidskrävande och att kakla på nytt kräver i regel fackmannamässiga kunskaper. En genväg är att ta bort allt gammalt kakel och slipa väggen plan, spackla, slipa och se till så väggen är slät.

Avsluta sen med att sätta upp en vacker tapet och täck över med en glasskiva mot väggen. Limma fast glasskivan så har du en helt ny stil i köket. Du kan också ta en färgad skiva för att ge ytterligare en annan upplevelse.

Våra bästa tips är alltså att:

  • Lackera om skåpsluckorna istället för att byta ut dem.
  • Tapetsera om i köket och ge den känsla ni söker.
  • Riv kaklet och sätt upp en glasskiva med tapet bakom.