Posted on

Välja rätt möbler inför din badrumsrenovering

Välj rätt badkar till badrummet

Ett av dom många valen vid en badrumsrenovering är att välja ett passande badkar. Det finns många olika modeller och funktioner att gå igenom innan man hittar något som lämpar sig för både utrymmet och ändamålet. Fundera över vilken typ av badkar du letar efter och hur mycket plats som finns är en bra början.

Hitta rätt storlek

Ett bra första steg inför badkarsköpet är att mäta och planera. Var ska badet placeras och hur stor golvytan är kommer vara två avgörande faktorer. Mät noggrant och ta med dig måtten till alla badrumsbutiker du besöker. Köper du ett bad med fel mått kan badrumsrenoveringen bli långdragen, om du måste reklamera och beställa ett nytt för att det första är för stort eller för litet.

Fundera på vilken typ du vill ha

Klassisk modell, sittbadkar eller en lyxig variant med bubblor och massage. Fundera på vilka krav du har på funktioner när du planerar din badrumsrenovering. Vill du skapa en plats för återhämtning och avkoppling kanske du ska satsa på ett bubbelbad med många trevliga funktioner så som jetstrålar och sköna sitt- eller liggplatser. Är du ute efter att kunna ta ett helt vanligt bad finns många klassiska modeller och har du lite plats kanske ett sittbadkar kan vara ett bra alternativ för att ta del av forskning om casino. Dessa är i regel något kortare och tar därför upp mindre plats.

Oavsett vilken typ du är ute efter är det bra att kolla runt i olika butiker innan du bestämmer dig. Provsitt, provligg, ta en närmare titt på alla detaljer och fundera på om det är något du kommer känna dig nöjd med.

Välj ett bra material

Det finns bättre och sämre materialval när det kommer till badkar. Ska man ändå kosta på en badrumsrenovering är de lika bra att man väljer ett slitstarkt material med lång hållbarhet. Det sämsta materialvalet man kan göra när det kommer till badkar är plast, de är billiga men håller inte måtten särskilt bra. Det är lätt hänt att dom spricker eller ändrar struktur vilket leder till att smuts fastnar och blir svårt att få bort, och därmed blir badkaret också rent av ohygieniskt. Bättre val är emalj och sanitetsakryl, som båda har en betydligt längre hållbarhet och allmänt bättre kvalitet.

Att hitta det perfekta badkaret är ingen enkel uppgift, allra helt inte om man har en liten yta att begränsa sig till. Med rätt mått och lite tålamod kommer bitarna till sist falla på plats och du kommer kunna njuta av ett dopp när badrumsrenoveringen äntligen är färdig.

Om du fortfarande är osäker på vilka badrumsmöbler du skall välja och vad som kan passa i just ditt hem, kontakta badrumsrenoveringstockholmslän.se, de hjälper dig med allt från renovering till val av badrumsmöbler.

Lycka till!